Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pátranie po vrahovi dôchodcov (†76, †80) vedie na Slovensko

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VIEDEŇ/SANKT PÖLTEN - Stopy pri pátraní po páchateľovi alebo páchateľoch brutálnej vraždy manželského dôchodcovského páru z dolnorakúskeho Obersiebenbrunnu vedú podľa dnešného vydania viedenského denníka Kurier na Slovensko.

Šéf krajinského kriminálneho úradu, ktorého vyšetrovatelia desať mesiacov tápali v tme, potvrdil, že ide o konkrétnu stopu. Franz Polzer však pre tlačovú agentúru APA nepotvrdil, že ide o Slovensko, ale konštatoval, že rovnako môže ísť o Českú republiku.

Gerharda (76) a Eriku (80) Neugebauerovcov našiel 13. decembra 2011 v rodinnom dome v Obersiebenbrunne v okrese Gänserndorf už bez známok života jeden z ich synov. Vrah ubil muža 12. decembra v popoludňajších hodinách hasákom, dôchodkyňu zavraždil 20 ranami nožom do oblasti krku a tváre.

Obete žili v ústraní a skromne, nepatrili medzi majetných ľudí a neudržiavali užšie kontakty s ďalšími osobami. Vyšetrovanie dlhý čas stagnovalo, nepomohlo ani vypísanie odmeny 10.000 eur za informácie, ktoré by viedli k dolapeniu vraha. Ten zanechal na mieste vraždy neporiadok a odcudzil zrejme i menšiu finančnú hotovosť a šperky.

Dôslednosť kriminalistov, ktorých na stopu nedoviedlo ani porovnávanie zaistených stôp DNA s policajnou databázou, sa možno vyplatila, pretože sa vynorila možná spojitosť medzi vyšetrovanou dvojnásobnou vraždou z Dolného Rakúska a podobne spáchaným násilným zločinom na Slovensku, napísal Kurier. Nielen tieto noviny, ale aj samotný Franz Polzer informoval, že rakúska kriminálna polícia spolupracuje vo veci s kolegami zo susedných krajín.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu