Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Odmena 100.000 eur: Za odhalenie ostreľovača kamiónov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Nemecká polícia pokračuje v doteraz neúspešnom pátraní po záhadnom ostreľovačovi, ktorý v uplynulých rokoch už viac ako 700-krát použil strelnú zbraň a zväčša ňou mieril na nákladné automobily na diaľniciach v krajine.

V poslednom čase používa muníciu s väčším kalibrom, informoval internetový server www.autobild.de, ako aj početné nemecké periodiká. Šéf Spolkového kriminálneho úradu (BKA) Jörg Ziercke v uplynulých dňoch priznal, že vyšetrovatelia nemajú žiadne konkrétne indície o totožnosti páchateľa alebo páchateľov, ale ani o možných motívoch.

Polícia medzičasom za informácie, ktoré by viedli k zadržaniu hľadaného tajomného ostreľovača, vypísala odmenu 100.000 eur a vyzvala na pomoc širokú verejnosť, ale najmä vodičov kamiónov a iných účastníkov cestnej premávky.

Na diaľničných úsekoch autostrád A3, A5 a A61 zaznamenali od roku 2008 už viac ako 700 prípadov ostreľovania, ktorých terčom sa stali zväčša kamióny, a to na území viacerých spolkových krajín. Kriminalisti predpokladajú, že páchateľ je z radov kamionistov a že strieľa počas jazdy na kolegov v protismere. Zväčša však mieri na automobily, ktoré prepravujú na ťahačoch.

Pred troma rokmi strelec zrejme nechtiac zasiahol pri Würzburgu 40-ročnú ženu do oblasti krku a spôsobil jej ťažké zranenie. Prokuratúra v Koblenzi v tejto súvislosti koná pre podozrenie z trestného činu pokusu o zabitie. Polícia siahla už aj k neobvyklej metóde, nasadeniu preparovaného kamiónu sťaby návnady, operácia však želaný výsledok nepriniesla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu