Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Ohavná smrť krásnej Liesy (†23): Deti našli v lese jej nohu vytŕčajúcu z hrobu!

Liesa mala celý život pred sebou
Liesa mala celý život pred sebou (Zdroj: soester-anzeiger.de)

WERL - Pol roka trvalo úpenlivé pátranie po krásnej Liese Schulte (†23), a presne toľko jej zúfalí rodičia a priatelia dúfali, že sa nájde živá a zdravá. Ich nádej však zomrela po tom, čo bol v sobotu neďaleko ubytovne v nemeckom Essen-Werden odhalený otrasný nález. Deti hrajúce sa v lese tam narazili na ľudskú nohu vytŕčajúcu spod lístia.

Ako píše nemecký denník Bild, po krásnej a úspešnej Liese Schulte polícia aj dobrovoľníci pátrali už od apríla, kedy zmizla bez stopy. Úpenlivé hľadanie sa však skončilo tragicky, keď deti hrajúce sa v lese v sobotu narazili na pozostatky ľudskej nohy a zalarmovali políciu.

Po príchode na miesto muži zákona našli v plytkom hrobe aj ostatné pozostatky mladého tela, ktoré, ako neskôr zistili, patrili nezvestnej dievčine. „Oblečenie, topánky, ako aj piercing potvrdili zhodu. Predpokladáme preto, že je to ona,“ povedal okresný prokurátor Thomas Poggel.

Už krátko po zmiznutí pôvabnej Liesy sa polícia domnievala, že dievčina sa stala obeťou trestného činu. Neskôr v máji špeciálne komando v jednej z častí veľkomesta Essen zadržalo jej bývalého priateľa Richarda (24), na ktorého bol vydaný zatykač pre vraždu. Mladý Afričan svoju expriateľku zabil v noci z 16. na 17. apríla.

Hoci úspešný futbalista vinu popiera, dôkazy svedčia proti nemu. Richard priznal, že v osudnú noc Liesu stretol, no tvrdí, že do bytu v Essen sa následne vrátila stopom. „Potom vyšlo najavo, že si v ten deň požičal bratove čierne auto zn. Polo,“ povedal vyšetrovateľ. V jeho kufri policajný pes našiel stopy po mŕtvole. Muži zákona v ňom neskôr objavili aj DNA Liesy.

Pri pátraní po dievčine pomáhali aj viaceré nemecké médiá. Ako informoval portál soester-anzeiger.de, rodina a priatelia kučeravej dievčiny do poslednej chvíle dúfali, že ich milovaná Liesa sa nájde. Počas pátrania dokonca vylepili po meste plagáty s jej fotografiou, aby hľadanie urýchlili, neúspešne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu