Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Romney by Obamu porazil iba v Pakistane

Mitt Romney a Barack Obama
Mitt Romney a Barack Obama (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Úradujúci americký prezident Barack Obama sa teší v zahraničí veľkej podpore a drvivá väčšina z takmer 22-tisíc opýtaných obyvateľov z 21 krajín sveta ho chce vidieť v Bielom dome aj ďalšie štyri roky.

Vyplýva to z prieskumu britskej vysielacej stanice BBC uskutočneného v lete, ktorá jeho výsledky zverejnila v utorok. BBC zistila, že podpora laureáta Nobelovej ceny mieru sa v priemere pohybuje na úrovni 50 percent. Jeho republikánsky vyzývateľ Mitt Romney je na tom oveľa horšie, a v priemere ho podporuje iba deväť percent respondentov.

Spomedzi všetkých zahrnutých krajín by sa exguvernér Massachusetts stal prezidentom iba v Pakistane. V ďalších 20 krajinách by voľby s jednoznačným výsledkom vyhral Obama. Najviac prívržencov má podľa BBC vo Francúzsku, kde ho obľubuje až 72 percent obyvateľov.

Práve v krajine galského kohúta má Romney druhú najnižšiu podporu, pričom republikán je menej populárny už iba v Španielsku. Naopak, najlepšie je na tom v Keni a v Poľsku, no aj tu by ho úradujúci šéf Bieleho domu s prehľadom porazil.

Obama by sa z triumfu tešil po Francúzsku v Austrálii, Kanade, Veľkej Británii, Nemecku, Španielsku, Indonézii či v Brazílii.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu