Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Obamamánia útočí: Najviac postihuje Francúzov!

Barack Obama
Barack Obama (Zdroj: SITA)

PARÍŽ – Francúzsko je krajinou, ktorú v súvislosti s blížiacimi sa voľbami prezidenta USA najviac postihla "obamamánia" – až 72 percent opýtaných tam totiž dáva prednosť súčasnému prezidentovi Barackovi Obamovi pred jeho konkurentom Mittom Romneym, ktorý má sympatie dvoch percent opýtaných.

Jedinou krajinou, kde by vo washingtonskom Bielom dome radšej videli Romneyho, je Pakistan. Vyplýva to z prieskumu stanice BBC v 21 krajinách sveta s vyše 20.000 respondentami v období od 3. júla do 3. septembra.

 Na druhom mieste v rebríčku krajín, kde je preferovaný ako prezident USA Obama, skončila Austrália, kde sa k "obamamánii" hlási 67 percent opýtaných.

Za ňou podľa BBC nasledujú Kanada a Nigéria so 66 percentami a Británia, kde by Obamovi pred Romneym dalo prednosť 65 percent ľudí.

BBC, ktorá výsledky prieskumu zverejnila minulý týždeň, pripomína, že kým v zahraničí badať tendenciu preferovať znovuzvolenie Baracka Obamu, v samotných Spojených štátoch prieskumy verejnej mienky svedčia o vyrovnanom súboji, a teda aj o vyrovnaných šanciach oboch kandidátov získať mandát amerického prezidenta. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu