Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Nedočkavý Obama volil predčasne: Komu dal hlas však neprezradí!

Barack Obama
Barack Obama (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Do prezidentských volieb v USA zostáva ešte 12 dní, úradujúci prezident Barack Obama však vo štvrtok využil právo umožňujúce v niektorých amerických štátoch hlasovať predčasne.

"Nemôžem povedať, za koho som hlasoval," povedal viditeľne dobre naladený Obama vo volebnej miestnosti v rodnom Chicagu. Stal sa prvým prezidentom v dejinách Spojených štátov, ktorý hlasoval pred dňom volieb, ktorým je tentoraz 6. november.

Obama z tohto dôvodu prerušil svoju predvolebnú kampaň. Keď ho po príchode do volebnej miestnosti člen volebnej komisie požiadal o doklad totožnosti, Obama žartovne odvetil: "Som rád, že som si obnovil svoj vodičský preukaz". Žartoval aj o svojich šedivých vlasoch, ktoré na fotografii vo vodičskom preukaze ešte nie sú vidieť.

Prvý muž USA hlasoval elektronicky, čo trvalo niekoľko minút, pretože volil aj kongresmanov. Túto príležitosť využil aj na opätovnú podporu predčasného hlasovania, pretože ho zvyčajne využíva veľa voličov Demokratickej strany. Obamova manželka Michelle tiež hlasovala predčasne, a to prostredníctvom pošty z Bieleho domu.

Republikánsky kandidát na prezidenta Mitt Romney strávil celý štvrtok v Ohiu, ktoré patrí medzi najdôležitejšie štáty v rámci amerického volebného systému. Žiadny republikán sa doteraz nestal prezidentom bez toho, aby nezískal tento štát amerického Stredozápadu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu