Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Bravčové predávali ako hovädzie: Kvôli kšeftu ho farbili na červeno!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BUDAPEŠŤ - Maďarský podnik exportoval do Švédska niekoľko ton mäsa, ktoré predali ako hovädzie. Pri preverení tovaru vysvitlo, že ide o lacnejšie bravčové mäso napustené farbivom, informovala v utorok večer maďarská verejnoprávna televízia.

Švédskym odberateľom sa nepozdávalo dovezené mäso, preto ho dali preveriť. V laboratóriu zistili, že ide v podstate o bravčové mäso, ktoré napustili farbivom.

Podľa švédskych médií tovar pochádza od maďarskej spoločnosti Filetto, zástupcovia ktorej sa pre maďarskú televíziu odmietli do uzatvorenia prípadu vyjadriť. Podozrivý artikel preverujú aj príslušné švédske orgány.

Riaditeľ maďarského Úradu pre bezpečnosť potravín a krmiva György Pleva maďarskej televízii povedal, že preverili celý sortiment uvedenej firmy, a vyhlásil, že prifarbené bravčové mäso sa v Maďarsku zrejme nedostalo do obchodov. Zdôraznil, že je nebezpečné zameniť tieto mäsá. Ak sa totiž bravčové pripraví ako hovädzie, pri neúplnom prepečení môžu parazity nachádzajúce sa v bravčovom mäse spôsobiť konzumentom vážne ochorenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu