Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Smrť v agónii: Žene (†33) stanovili 30-krát zlú diagnózu, zabila ju rakovina!

Jeannine Harveyová nebrali lekári vážne. Zomrela v bolestiach.
Jeannine Harveyová nebrali lekári vážne. Zomrela v bolestiach. (Zdroj: Daily Mail)

LONDÝN - Mladá matka štyroch detí z Rowley Regis vo Veľkej Británii zomrela po sérii zlých diagnóz lekárov, ktorí ani počas troch desiatok prehliadok neboli schopní spoznať, že Jeannine Harveyová trpí rakovinou krčka maternice. Keď osem centimetrov veľký nádor odhalili, bolo už neskoro.

Harveyová mala také bolesti, že nemohla sama vstať z postele, ale ani početné návštevy troch nemocníc nemali žiadaný efekt. Odborníci sa domnievali, že by mohla mať natrhnutý väz, vyskočenú platničku, alebo narušené spojivové tkanivo. Nakoniec ju začali považovať za hypochonderku a hysteričku.

"Bola v agónii, bolesť ju úplne ochromovala, ale nikto ju nepočúval," povedala denníku Daily Mail sestra obete. Liečbu, ktorej sa pacientke dostalo, opísala ako zo stredoveku.

Žena sa prvýkrát sťažovala na bolesť ľavej nohy a brucha v decembri 2011. Ultrazvuk potvrdil podozrenie na nádor v panvovej oblasti, avšak po laparoskopii vykonanej o šesť týždňov neskôr sa zdalo, že problém medzitým zmizol. Bolesti sa ale vrátili a nasledoval reťazec márnych návštev u ďalších lekárov.

Keď prišli na rakovinu maternice, bolo na záchranu života neskoro. Harveyová zomrela osem mesiacov po prvých krvných testoch, ktoré potvrdili, že niečo nie je v poriadku. Britka žila sama so štyrmi deťmi, z ktorých najmladšie má dva roky. O potomstvo sa teraz stará otec dvoch najmladších.

Hovorca nemocníc, kde sa žena liečila, Daily Mailu povedal, že sa začne vyšetrovanie jej úmrtia. Informovali novinky.cz.

VIDEO nie je vhodné pre maloletých divákov a ľudí s citlivou povahou

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu