Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Chlapček (†2) vykrvácal na smrť, lebo lekári spolu nekomunikovali!

Tharun doplatil na nedostatočnú vzájomnú komunikáciu lekárov
Tharun doplatil na nedostatočnú vzájomnú komunikáciu lekárov (Zdroj: onenewspage.co.uk)

SHEFFIELD - Rodičia dvojročného Tharuna Umashankara sa veľmi zľakli, keď ich syn začal kašľať krv. Behom dvoch týždňov s ním boli niekoľkokrát v nemocnici, kde mu ale nepomohli. Práve naopak; lekári sa svojou nevšímavosťou podpísali pod jeho smrť. Nevykonali totiž vyšetrenia, ktoré mohli tragédii zabrániť.

Tharuna hospitalizovali v nemocnici v anglickom Sheffielde. Podstúpil tri endoskopie, ktoré však príčinu jeho zdravotných ťažkostí neodhalili. Ošetrujúci lekár David Campbell predpokladal, že malý pacient má alergiu na mlieko.

Hoci sa chlapčekovi nepolepšilo, lekári ho poslali domov. Campbell, ktorý ho prepustil, tvrdí, že svojej kolegyni Tafadzwe Makayaovej zanechal podrobné inštrukcie, čo robiť v prípade, ak bude Tharun znovu krvácať. Tá ale jeho slová odmieta. Bohužiaľ netrvalo dlho a Tharun bol s veľkými bolesťami opäť prevezený do nemocnice.

Vysilený chlapec dostal infúziu, to bolo ale asi tak všetko. Na ďalšie vyšetrenia sa akosi "pozabudlo". O štvrtej ráno začal znovu zvraciať krv a päť hodín neskôr vydýchol naposledy. Koroner potvrdil, že Tharun zomrel na vnútorné krvácanie. Keby lekári vykonali endoskopické vyšetrenie, mohol ešte žiť.

"Tamojší personál navzájom vôbec nespolupracoval. Keby doktori medzi sebou viac komunikovali o stave pacientov, chlapca mohli zachrániť," povedal detský chirurg David Crabbe. O smutnom prípade informoval Daily Mail.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu