Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Záhadná smrť: Muž (†32), ktorý zjedol živé šváby a červy, zomrel!

Príčina smrti Američana je zatiaľ neznáma
Príčina smrti Američana je zatiaľ neznáma (Zdroj: ktla.com)

MIAMI - Dlho sa zo svojho víťazstva netešil 32-ročný Američan, ktorý sa na Floride zúčastnil bizarnej súťaže v jedení živých švábov. Krátko po tom, čo zhltol desiatky týchto stvorení a navyše aj zopár živých červov, sa mu urobilo zle a zomrel, napísala v noci na dnešok agentúra AP.

Súťaže organizovanej obchodom so živými plazmi v Deerfield Beach asi 60 kilometrov severne od Miami sa v noci na sobotu zúčastnilo asi 30 súťažiacich. Hlavnou cenou bol živý pytón.

Víťazom sa stal Edward Archbold, ktorý ale krátko potom priamo pred obchodom skolaboval a v nemocnici, kam ho previezli, už lekári iba konštatovali smrť. Úrady teraz čakajú na výsledky pitvy, ktorá má zistiť, čo smrť spôsobilo. Žiadny iný zo súťažiacich zdravotné problémy nemal, uviedol úrad miestneho šerifa.

"Cítime sa príšerne," povedal novinárom majiteľ obchodu Ben Siegel, podľa ktorého Archbold nevyzeral pred súťažou chorý. "Zdalo sa, že sa len chce predviesť, bol hrozne milý. Bol dušou celého toho podniku," dodal Siegel.

Jeho právny zástupca uviedol, že všetci súťažiaci podpísali vopred vyhlásenie, že "prijímajú zodpovednosť za účasť v tejto mimoriadnej a neortodoxnej súťaži". Chrobáky, ktoré počas nej prehĺtali, pochádzali z hmyzích zásob, ktoré sú "bezpečné a v kontrolovanom domácom prostredí chované ako krmivo pre plazy", dodal právnik.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu