Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nemocnice stále ešte prijímajú pacientov s príznakmi otravy metanolom

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA/OSTRAVA - Počet ľudí, ktorí sa iba v Moravskosliezkom kraji otrávili pančovaným alkoholom, sa zvýšil už na 30. V tamojších nemocniciach hospitalizovali v stredu dvoch mužov, ktorí vypili jedovatý alkohol, staršieho 56-ročného v Ostrave, mladšieho 29-ročného v Třinci.

Dnes k ním pribudol ďalší konzument, spoločník muža hospitalizovaného v Ostrave, ktorý síce najskôr tvrdil, že mu nič nie je, avšak potom s prekvapením registroval, že vyšetrenie potvrdilo prítomnosť metanolu v jeho organizme.
      
Najhorší bol zdravotný stav najmladšieho z hospitalizovaných, ktorý so záchranármi a zdravotníckym personálom nekomunikoval.
      
Na následky intoxikácie metanolom zomrelo iba v Moravskosliezkom kraji 16 ľudí, z toho deväť žien vo veku 29-73 rokov a sedem mužov vo veku 55-67 rokov.
      
Informácie priniesol dnes internetový portál iDNES.cz s odvolaním sa na hovorcov krajskej polície a záchrannej služby, Gabrielu Holčákovú a Lukáša Humpla.
      
Prvý prípad otravy metanolom registrujú od stredy aj v Karlovarskom kraji.
      
Na jednotke intenzívnej starostlivosti nemocnice v Sokolove leží od stredy 55-ročný muž z regiónu, ktorého stav je stabilizovaný a zrejme nebude mať trvalé následky.
      
Takisto prvý prípad v kraji Vysočina hlási nemocnica v Jihlave, kde v stredu hospitalizovali pacienta, u ktorého mohlo dôjsť v dôsledku konzumácie pančovaného alkoholu k ľahšiemu poškodeniu zraku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu