Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vyniesli prísne tresty pre otca znásilňujúceho dcéru a vraha

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SEGEDÍN/GYÖR - Násilníka, ktorý po roky sexuálne zneužíval vlastnú dcéru a opakovane ju znásilnil, poslal dnes súd v maďarskom Segedíne na 14 rokov za mreže. Druhostupňový súd zamietol odvolanie obvineného, ktorý sa označoval za nevinného, a vyriekol právoplatný verdikt.

 

V súčasnosti 44-ročný muž využíval na trestnú činnosť zvyčajne obdobie, keď mal dávať pozor na dve deti vzhľadom na manželkine služby ako príslušníčky ozbrojených síl z povolania. Po prvý raz tak učinil v roku 2002, keď mala dcérka osem rokov, postupne sa k tomu vracal a od roku 2005 pravidelne nútil dcéru k pohlavnému styku.

V nočných hodinách 9. októbra 2010 podnapitý otec prinútil dcéru, aby sa vyzliekla donaha a potom medzičasom 16-ročnú tínedžerku, s ktorou bol sám v dome, opakovane znásilnil. Na prípad sa prišlo po tom, čo sa obeť 9. marca 2011 zverila v Budapešti, kde študovala od roku 2008, so svojimi "zážitkami" školskému psychológovi a na druhý deň podala trestné oznámenie na otca.     

Na doživotný trest väzenia odsúdil dnes druhostupňový súd v maďarskom Györi muža, ktorý vlani v lete nožom ubodal v Ászáre expartnerku, ktorá ho predtým opustila. Páchateľ sa na slobodu môže podľa právoplatného rozsudku dostať najskôr za 30 rokov. Druhostupňový súd tak ponechal v platnosti verdikt prvostupňovej inštitúcie z Tatabánye, ktorá muža uznala za vinného z vopred naplánovanej vraždy a navyše aj zneužitia bankomatovej karty, ktorú odobral obeti.

Desaťročie spolužitia páru sa podľa súdneho spisu skončilo po tom, čo sa muž žene, ako aj jej synovi vyhrážal, že ich ubodá. Súd expartnerovi neskôr nariadil, aby opustil spoločné bytové priestory. Násilník na to reagoval na druhý deň, keď ženu ráno cestou do práce zastavil a po hádke bodol kuchynským nožom do oblasti srdca. Obeť, ktorá si ešte privolala pomoc, zomrela počas prevozu do nemocnice.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu