Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Slovenský postrach v Čechách: Sexuálny deviant má na účte 11 znásilnení!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/PRAHA – Postrachom pražských ulíc sa na prelome roka stal Slovák Ján Urban (39), ktorý brutálnym spôsobom okrádal a znásilňoval miestne ženy a dievčatká. Agresívneho útočníka nezastavil ani nízky vek dievčat a na svoje deviantské konto si dodnes pripísal už 11 lúpeží a znásilnení.

Keď sa v januári českým policajtom podarilo dolapiť mnohonásobného násilníka, hovorili o najväčšom prípade za posledné roky. Urbana podozrievajú až z jedenástich lúpeží a znásilnení, zdokumentovať sa zatiaľ podarilo sedem z nich. Obeťami sexuálnej úchylky nebezpečného devianta sú ženy a dievčatá vo veku 11 až 69 rokov.

Úchylný Urban je dobre známy nielen na Slovensku, kde bol odsúdený už päťkrát, ale aj v Čechách a Veľkej Británii. Naposledy útočil práve v Anglicku, kde v roku 2009 okradol a napadol tamojšiu ženu. Potom, ako ho vyhostili z krajiny, sa náhodne ocitol v Čechách, keď sa pri medzipristátí v Prahe rozhodol nepokračovať na Slovensko.

Neskutočná brutalita jeho útokov bola stupňovaná alkoholizmom, z ktorého sa neúspešne liečil. V Prahe sa potuloval ako bezdomovec, prespával v nočných linkách MHD a na alkohol si zarábal krádežami. Bezdomovkyňa, ktorá s ním jeden čas žila, vypovedala, že násilnícky Urban ju k sexu nútil až desaťkrát denne. Tvrdenia ďalších znásilnených žien, ako aj analýza DNA nakoniec prinútili Urbana k priznaniu.

Sexuálny agresor, ktorý v mladosti zneužíval aj svoju vlastnú sestru,  po sebe zanechal mnoho traumatizovaných žien.  Jednou z nich je aj dôchodkyňa, ktorú si útočník vyhliadol v pražských Jimoniciach. Staršiu ženu najprv škrtil šálom, potom bil, brutálne znásilnil a nakoniec ju aj okradol. Zrejme doživotná trauma dôchodkyne bola znásobená faktom, že na tom istom mieste, na ktorom ju Urban zneužil, bola pred rokmi zavraždená jej vlastná dcéra. „Do súčasnosti má veľké psychické problémy, musela skončiť v práci. Bojí sa sama chodiť aj za svetla,“ opísala psychický stav dôchodkyne v obžalobe štátna zástupkyňa.

Vo väzení môže Urban za svoje lúpežné aj násilné vyčíňanie stráviť 12 rokov a bola mu odporučená aj sexuologická a protialkoholická ústavná liečba. Súd navrhol jeho umiestnenie do detenčného ústavu až „do doby vyhasnutia jeho sexuálneho pudu.“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu