Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Totálny zvrat vo vyšetrovaní masakru v Alpách: Všetko je vraj inak!

Kemping, kde rodina prebývala prehľadali hneď na začiatku.
Kemping, kde rodina prebývala prehľadali hneď na začiatku. (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Policajné pátranie po vrahovi britskej rodiny, ktorá sa stala obeťou masakru vo francúzskych Alpách pri meste Annecy, nabralo úplne iný smer. Podľa posledných informácií totiž možno nebola hlavným terčom záhadného nájomného zabijaka. Tým mal byť miestny cyklista.

Polícia našla pred dvoma týždňami v kempe pri meste Annecy v aute vyvraždenú britskú rodinu. Saada al-Hilliho (†50), jeho ženu Ikbalu (†47) a babičku Suhailu (†74) trafil vrah dvoma guľkami do hlavy. Dievčatká Zeena (4) a Zainab (7) našťastie prežili. Mladšie ležalo v aute osem hodín pod nohami matky, kým ho policajti našli. Staršiu Zainab zasiahla guľka do hlavy, týždeň ležala v kóme a pravdepodobne oslepne na jedno oko.

Francúzski vyšetrovatelia však teraz prišli s nečakaným zvratom vo vyšetrovaní. Terčom zabijaka možno nebola britská rodina, ale štvrtá obeť masakru. Cyklistu zasiahlo päť guliek, dve rany pritom dostal priamo do čela. Vyšetrovatelia si myslia, že Sylvain Mollier (†47), ktorý pracoval v jadrovom programe, viedol dvojitý život. Mohol vraj o svojej práci niekomu vynášať prísne tajné informácie.

Mollier bol predvčerom pochovaný pri tajnom obrade. Stalo sa tak proti vôli jeho rodiny, ktorá si želala, aby bol spopolnený. Vyšetrovatelia pravdepodobne budú chcieť jeho telo ešte vyšetriť. Zabijak, ktorý podľa svedkov vyzeral na Balkánec, mal oblečený luxusný oblek a použil český samopal Škorpión.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu