Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Masaker v Alpách: Motívom vraždy by mohol byť spor o peniaze

Eric Mailland
Eric Mailland (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Vyšetrovatelia krviprelievania vo francúzskych Alpách majú indície, že za rodinnou drámou mohol byť spor o peniaze.

Britskej polícii sa prihlásil sám brat obete, britského občana irackého pôvodu Saada al Hilliho. Údajne tak urobil preto, aby spomedzi možných motívov štvornásobnej vraždy vylúčil spor oboch bratov.
      
Ako dnes informoval v Annecy prokurátor Eric Mailland, brata jednej z obetí vypočúvajú ako svedka, nie ako podozrivého. Je slobodným mužom, dodal.
      
Vo vozidle typu BMW, zaparkovanom na lesnej ceste v savojských Alpách neďaleko Annecy, našiel okoloidúci cyklista v stredu popoludní štyri zavraždené osoby. Saad al Hilli, jeho manželka, svokra a cyklista z Francúzska, ktorý sa na mieste zločinu ocitol zrejme náhodne, zomreli pravdepodobne pri prestrelke s páchateľom. Dve dcéry usmrteného manželského páru tragédiu prežili. Mladšia vo veku štyroch rokov vyviazla prakticky bez fyzickej ujmy, staršia, sedemročná, je naďalej v umelom spánku v nemocnici.
      
Prepad podľa francúzskych vyšetrovateľov netrval viac ako 30 sekúnd. Na mieste sa našlo 25 nábojníc. Každú z obetí trafil jeden z výstrelov i do hlavy.
      
O motívoch zločinu sa naďalej špekuluje v britských i francúzskych médiách. Podľa niektorých nepotvrdených informácií sa rodina vybrala na dovolenku relatívne náhle. Podľa iných bol zavraždený Brit známy tajným službám, nemal však záznam v trestnom registri. Nedávno sa údajne vrátil z Iraku, kde vybavoval reštitúciu nehnuteľnosti, o ktoré prišiel počas bývalého Husajnovho režimu.
      
Vyšetrovateľ z Francúzska už vo veci pracuje aj na Britských ostrovoch, už v sobotu by do Francúzska mala doraziť skupina štyroch britských kriminalistov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu