Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Masaker v Alpách: Podozrivý Východoeurópan s československou zbraňou!

Polícia prehľadala aj dom obetí vo Veľkej Británii
Polícia prehľadala aj dom obetí vo Veľkej Británii (Zdroj: SITA)

PARÍŽ/LONDÝN - V prípade štvornásobnej vraždy, ktorá od minulého týždňa zamestnáva francúzsku políciu, sa vyskytli nové informácie. Svedkovia uviedli, že okolo kempu, kde bývali obete, videli potulovať sa podivného cudzinca, ktorého označili za Balkánca resp. muža z východnej Európy. Polícia taktiež uviedla, že pri doposiaľ neobjasnenom čine bola použitá iba jedna zbraň. Podľa britského denníka The Sun by malo ísť o samopal československej výroby.

Predstaviteľ francúzskej polície podľa agentúry AP uviedol, že pri vražde britsko-irackého manželského páru, francúzskeho cyklistu a jednej ďalšej ženy bola použitá jediná ručná zbraň. Zdroj, ktorý o priebehu vyšetrovania nemôže poskytnúť oficiálne vyjadrenia, podľa AP nešpecifikoval, o zbraň akého kalibru presne išlo.

Podľa britského denníka The Sun, ktorý sa odvoláva na policajné zdroje a odborníka, však pravdepodobne ide o automatickú pištoľ ráže 7,65 mm, ktorej prototyp navrhli v roku 1959 v Československu. Samopal Škorpión so zásobníkom na 20 nábojov by však vrahovi nestačil a musel by znovu nabiť, keďže údajne vypálil až 25 rán. Každá z obetí mala v sebe dve guľky.

Vyšetrovatelia podľa tlačovej agentúry SIPA potvrdili dnes aj identitu poslednej, štvrtej obete. Je ňou Švédka irackého pôvodu - stará mama dvoch dcér usmrteného páru, ktoré útok prežili. Mladšia, štvorročná dcéra, ktorá vyviazla prakticky bez fyzickej ujmy, nedokázala polícii opísať priebeh incidentu, údajne sa na nič nepamätá. Polícia sa teraz sústredí na výpoveď staršej, sedemročnej dcéry, ktorá však utrpela vážne zranenia.

Pomôcť by jej však mohli aj slová svedkov z kempu, kde rodina prebývala. Podľa Jana Janssena (63) a jeho priateľky Annemarie Soudermanovej z Holandska videli v okolí elegantne oblečeného cudzinca, ktorý vyzeral, ako keby bol na služobnej ceste. Janssen ďalej uviedol, že mu výzorom pripomínal Balkánca alebo Východoeurópana.

Za zvláštne dvojica považuje aj správanie sa hlavy rodiny Saada Al-Hilliho, ktorý zvykol opúšťať kemp aj päťkrát denne a po 20-30 minútach sa vždy vrátil. Tieto výpovede by tak mohli podporovať teóriu, že vrahom je profesionálny zabijak, s ktorým sa obeť poznala už pred masakrom.

Detektívi sa snažia teraz nájsť súvislosť s jeho profesiou. V minulosti mal na starosti zákazky týkajúce sa obrany a v súčasnosti pracoval pre firmu zaoberajúcu sa satelitnými technológiami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu