Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Preživšie dievčatko z masakru pri Annecy sa vrátilo do Británie

Rodina kempovala vo Francúzsku, keď sa stala terčom podľa všetkého profesionálneho zabijaka
Rodina kempovala vo Francúzsku, keď sa stala terčom podľa všetkého profesionálneho zabijaka (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Britské dievčatko (7), vážne zranené pri streleckom útoku vo francúzskych Alpách, ktorý si vyžiadal životy jej rodičov, starej mamy a francúzskeho cyklistu, sa dnes vrátilo do vlasti.

Televízna stanice BFM a francúzska tlačová agentúra AFP citovali francúzsku políciu, podľa ktorej Zainab al-Hilli opustila nemocnicu v Toulouse a vrátila sa do Británie.

Zatiaľ nie je známe, či ju už polícia vypočula ako svedka viacnásobnej vraždy, ku ktorej došlo pri jazere Annecy minulý týždeň. Členov jej rodiny našli postrieľaných v ich aute na lesnej ceste 5. septembra. Na mieste činu našli zastreleného aj miestneho cyklistu, 45-ročného Sylvaina Molliera. Zainab a jej sestra Zeena (4) sú jediné, ktoré útok prežili. Zeena sa vrátila do Británie v nedeľu s príbuznými. Zainab zrejme páchateľ považoval za mŕtvu po tom, ako ju postrelil do pleca a bil ju po hlave.

V nedeľu sa prebudila z umelého spánku, do ktorého ju lekári priviedli, keď zistili, že má zlomeninu lebky. Francúzski vyšetrovatelia čakali na súhlas lekárov, že ju môžu vypočuť. Je ich jedinou svedkyňou. Mladšia zo sestier unikla fyzicky nezranená - pred útočníkom či útočníkmi sa ukryla pod nohami svojej mŕtvej matky za zadným sedadlom, nič však nevidela.

Rodina kempovala vo Francúzsku, keď sa stala terčom podľa všetkého profesionálneho zabijaka. Bývalý pilot britských leteckých síl, ktorý telá obetí objavil, keď sa v oblasti bicykloval, povedal BBC, že "to vyzeralo ako scéna z Hollywoodu".

Verejný prokurátor Eric Maillaud sleduje tri hlavné línie vyšetrovania: inžiniersku prácu otca dievčatiek Saada al-Hilliho, spor medzi ním a jeho bratom o dedičstvo a jeho iracký pôvod.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu