Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Romney znevážil Obamových voličov v tajne nakrútenom videu

Mitt Romney
Mitt Romney (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Prezidentský kandidát amerických republikánov Mitt Romney označil voličov svojho demokratického súpera - súčasného šéfa Bieleho domu Baracka Obamu - za ľudí žijúcich zo štátnych dávok, ktorí sa "nestarajú o svoje životy".

Kontroverzné vyjadrenie odznelo na súkromnom sponzorskom podujatí a bolo natočené skrytou kamerou. Videozáznam zverejnil v pondelok americký ľavicový časopis Mother Jones.

Podľa agentúry Reuters môže video poškodiť Romneyho pozíciu v kampani pred novembrovými prezidentskými voľbami, keďže Obamovi voliči predstavujú takmer polovicu obyvateľov USA.

"Je s ním 47 percent, ktorí sú závislí na vláde, ktorí sa považujú za obete, ktorí sú presvedčení, že sa o nich má starať vláda," vyhlásil Romney na videu.

Súčasne zdôraznil, že ho takýto voliči nezaujímajú, keďže by ich nikdy nedokázal presvedčiť o tom, že majú prevziať osobnú zodpovednosť za vlastné životy. "Mojou úlohou je presvedčiť päť až desať percent v strede, ktorí sú nezávislí," konštatoval Romney.

Vyjadrenie okamžite odsúdil šéf Obamovej predvolebnej kampane Jim Messina. Podľa neho nemôže byť prezidentom všetkých Američanov politik, ktorý "pohŕdavo odpísal polovicu národa".

Romneyho kampaň reagovala ubezpečením, že republikánskemu kandidátovi skutočne leží na srdci údel chudobných a nezamestnaných, trpiacich následkami Obamovej ekonomiky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu