Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Romney si priznal chybu: Výroky z videa boli úplne nesprávne

Mitt Romney
Mitt Romney (Zdroj: SITA)

HARRISONBURG - Americký republikánsky kandidát Mitt Romney po prvý raz označil za úplne nesprávne svoje výroky o 47 percentách voličov závislých na vláde, informovala dnes tlačová agentúra Reuters.

Romney sa vo štvrtok v rozhovore so Seanom Hannitym - moderátorom Fox News - úplne dištancoval od výrokov z májového súkromného sponzorského podujatia, z ktorého uniklo tajne nahraté video. O videozázname "47 percent" sa nehovorilo počas prvej televíznej debaty amerického prezidenta Baracka Obamu a jeho republikánskeho vyzývateľa. Ak by vraj na to prišla reč, republikán by sa vyjadril.

"V tomto prípade som povedal niečo, čo skrátka bolo úplne nesprávne," uviedol Romney, ktorý sa snaží napraviť škody spôsobené jeho kontroverznými poznámkami. "Som však úplne presvedčený o tom, že celý môj život ukázal, že sa zaujímam o 100 percent. Názorne sa to ukazuje počas celého môjho života. Celá táto kampaň je o 100 percentách. Ak sa stanem prezidentom, bude to o pomoci 100 percentám," dodal republikán.

Romney na sponzorskom podujatí na Floride povedal, že 47 percent voličov je závislých na vláde a nie je pravdepodobné, aby ho vo voľbách 6. novembra podporili. Keď video 17. septembra odhalil liberálny magazín Mother Jones, republikán tvrdil, že jeho výroky neboli elegantne citované, ale trval na nich.

Obamu niektorí jeho prívrženci kritizovali za to, že pri debate v Denveri s témou "47 percent" neprišiel. V prvej debate bol americký prezident do veľkej miery vyhlásený za porazeného, ďalšie dve televízne diskusie budú tento mesiac.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu