Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Výfuky zo Slovenska skončili kuriérom na Cypre: Našli v nich 5 kg marihuany!

Marihuanu pašovali prostredníctvom kuriérskej spoločnosti Zobraziť galériu (3)
Marihuanu pašovali prostredníctvom kuriérskej spoločnosti (Zdroj: ant1iwo.com)

NIKÓZIA – Z Bratislavy rovno na ostrov! Cyperským policajtom sa podarilo rozbiť skupinu štyroch pašerákov, ktorá prevážala kilá marihuany zo Slovenska. Dílerom prišli na stopu po tom, čo tamojšia polícia v spolupráci so slovenskou sledovali prevoz sušenej rastliny z jedného hlavného mesta do druhého. Balíky drog ukrývali vo výfukoch, ktoré na Cyprus posielali kuriérskou službou! O prípade informovali cyperské médiá.

Okresný súd na Cypre včera vrátil do vyšetrovacej väzby štyroch ľudí, ktorí mali na ostrov prepašovať 5 kilogramov marihuany ukrytých vo výfukoch motoriek. Dva páry – Cyperčania muž (31) s manželkou (33) a muž (32) zo Sýrie s manželkou (33) z Cypru, strávia za mrežami ďalších osem dní. Polícia tiež pátra po bratovi jednej zo žien.

Informácie potvrdil aj hovorca ministersva zahraničných vecí SR Boris Gandel: "Podľa informácií z nášho zastupiteľského úradu v Nikózii boli zadržaní traja občania Cypru (grécki Cyperčania) jeden občan Sýrie, u ktorých našli zasielku s obsahom cca 5 kg marihuany, ktorá mala byť údajne z Bratislavy."

Tamojšia polícia nedávno dostala tip, že zločinci prevážajú drogy z iných európskych krajín na ostrov a okamžite začala vyšetrovanie. V spolupráci so slovenskou políciou odsledovali štyri balíčky s marihuanou, ktoré smerovali z Bratislavy do Nikózie. „Našli sme štyri motorkové výfuky, v ktorých bolo päť kíl sušenej rastliny, pripomínajúcej marihuanu,“ uviedla polícia.

 

Výfuky zo Slovenska skončili
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ant1iwo.com)

 

Keď balíky dorazili na Cyprus, jedna zo žien ich vyzdvihla a odniesla do bytu, kde na ňu čakali jej traja kumpáni. Obvinené ženy pracovali pre kuriérsku službu, ktorú využili ako "most" na pašovanie marihuany. „Zneužili svoju pozíciu zamestnancov, aby mohli drogy prevážať na Cyprus bez vedomia spoločnosti,“ dodala polícia.

 

Výfuky zo Slovenska skončili
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ant1iwo.com)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu