Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Chorého Japonca (†75) odmietlo prijať 25 nemocníc, nakoniec zomrel!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikimedia.org)

TOKIO - Sedemdesiatpäťročný Japonec zomrel po tom, čo ho odmietlo prijať 25 nemocníc. Zdravotníci sa ho do niektorej z nich snažili počas dvoch hodín dostať celkom 36-krát. Dôvody, prečo ho nemocnice odmietali, siahali od nedostatku postelí až po neprítomnosť lekárov.

Muž, ktorý žil sám severne od Tokia, si zavolal pohotovosť kvôli dýchacím problémom. Záchranári, ktorí k nemu prišli, sa pre neho snažili zabezpečiť prijatie v niektorej z 25 nemocníc, ale všade ich odmietali. Do niektorých sa pokúšali volať opakovane, ale márne. Všade počuli len samé výhovorky, že nemajú voľnú posteľ, alebo nemajú dostatok lekárov.

Sanitka nakoniec odišla do nemocnice v susednej prefektúre Ibaraki, ale muž krátko nato zomrel. Príčina úmrtia nebola zverejnená. Jeden zo zdravotníkov povedal agentúre Džidži, že ešte nikdy nezažil, aby bol "pacient toľkokrát odmietnutý".

Verejná zdravotná starostlivosť je v Japonsku značne dotovaná štátom a všeobecne dosahuje vysokú úroveň. Analytici ale varujú, že predlžovanie priemerného veku obyvateľov a starnutie japonskej populácie povedie k tomu, že zdravotná starostlivosť bude v nasledujúcich desaťročiach čím ďalej tým vyťaženejšia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu