Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Dievčatko (†3) zomrelo zbytočne: Lekár sa neobťažoval ho vyšetriť!

Mylee Wardová
Mylee Wardová (Zdroj: derbyshiretimes.co.uk)

CHESTERFIELD - Malá Mylee Wardová tri dni takmer nič nejedla ani nepila a neskôr dokonca začala zvracať. Ustráchaní rodičia ju preto zobrali do nemocnice. Lekár ju len nedbalo prezrel a poslal domov. Na druhý deň dievčatko zomrelo.

Trojročná Mylee z ničoho nič stratila chuť do jedla. Keď sa jej stav ani po niekoľkých dňoch nezlepšil, matka Terrin-Ann ju vzala k lekárovi. Tam ju prezrel, ak sa to tak vôbec dá nazvať, Mushfikur Rahman. Namiesto na lehátko totiž dievčatko položil na dve stoličky. Neurobil mu ani tie najzákladnejšie testy ako vyšetrenie moču a krvi. Len mu predpísal antiobitiká a poslal ho domov.

Na druhý deň sa Mylee ešte viac priťažilo, uvádza portál tn.cz. Rodičia preto zavolali sanitku, keď ale dorazila, našla jej bezvládne telíčko ležať v detskej postieľke. Súdny koroner Robert Hunter potvrdil, že pacientka zomrela na dehydratáciu. Keby sa jej podala umelá výživa, mohla žiť.

Zdrvení a nahnevaní rodičia chcú teraz nemocnicu žalovať. Tá sa im už medzičasom za zbytočnú smrť ich dcéry ospravedlnila a je údajne pripravená zaplatiť vysoké odškodné. "Budeme za ňou smútiť každý deň až do konca našich životov. Dúfame, že náš prípad prispeje k tomu, že sa už nič podobné nikdy nestane," povedal otec Kevin.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu