Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Chlapec (†11) čakal 40 minút na záchranku, lekári obedovali!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: dreamstime.com)

SHEFFIELD - Keď našla zhrozená matka Pauline Jamesová svojho syna Calluma obeseného v jeho detskej izbe, okamžite ho z lana odrezala. Podarilo sa jej ešte nahmatať tep, a tak rýchlo privolala záchranku. Tá došla až po dlhých štyridsiatich minútach, pretože bola na obede.

Jedenásťročného Calluma, ktorý trpel autizmom, mohli lekári zachrániť. To by ale museli prísť načas. Takmer trištvrte hodinu im trvalo, kým dorazili na miesto, pretože mali práve v tom čase obedňajšiu prestávku a dispečer ich nechcel rušiť. Chlapca následne previezli do nemocnice, tam ale zomrel.

Podľa Pauline sa synovej smrti dalo predísť. Zodpovední si teraz prehadzujú horúci zemiak z ruky do ruky. Lekári tvrdia, že keby ich dispečer privolal hneď, obed by prerušili a vybrali by sa za pacientom. Hovorkyňa sheffieldskej záchranky Blanche Lentzová zas postup operátora háji slovami, že pracovníci mali "zákonom stanovenú prestávku", a že podľa tamojších smerníc "nemusia zasahovať, keď sú na obede".

Koroner, ktorý vykonal pitvu, potvrdil, že Calluma sa ešte dalo zachrániť, keby lekári včas zakročili. Prípad už vyšetruje aj polícia, infomuje portál tn.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu