Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Trest za nahé fotky: Harryho poslali do Afganistanu!

Princ Harry
Princ Harry (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Britský princ Harry sa po štyroch rokoch od svojej prvej misie v Afganistane vracia do tejto nepokojnej ázijskej krajiny, potvrdilo v piatok tamojšie ministerstvo obrany. Dvadsaťsedemročný, v poradí tretí, následník britského trónu tam strávi štyri mesiace.

Harry sa už v súčasnosti nachádza v afganskej provincii Helmand, kde bude pôsobiť ako pilot bojovej stíhačky typu Apache. Harry pritom len prednedávnom zaplnil titulky britských bulvárnych denníkov, ktoré zverejnili jeho nahú fotografiu z večierka v americkom Las Vegas. Prípravy na jeho vyslanie do Afganistanu však trvajú už niekoľko mesiacov a podľa médií jeho povolanie do bojovej misie nijako nesúvisí so škandálom.

Princ sa stal profesionálnym pilotom helikoptér Apache len vo februári tohto roka po absolvovaní náročného 18-mesačného tréningu vo Veľkej Británii a Spojených štátoch. Britské ministerstvo obrany v oficiálnej správe charakterizuje ohrozenie pilotov týchto vrtuľníkov ako "nízke". Afganské militantné hnutie Taliban sa v minulosti prihlásilo k viacerým zostreleniam strojov typu Apache, Briti však doteraz neprišli ani o jeden.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu