Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Taliban drží slovo: Zaútočil na základňu, kde sa nachádzal princ Harry!

Jednotky budú preverovať, či boli útoky motivované práve Harryho prítomnosťou na základni
Jednotky budú preverovať, či boli útoky motivované práve Harryho prítomnosťou na základni (Zdroj: SITA)

KÁBUL - Dvaja príslušníci americkej námornej pechoty zahynuli a ďalší utrpeli zranenia pri piatkovom útoku na základňu Camp Bastion v južnom Afganistane, kde je nasadený aj britský princ Harry.

K útokom sa prihlásilo hnutie Taliban. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na nemenovaných amerických predstaviteľov. Hovorca jednotiek ISAF pod velením NATO v Afganistane Martyn Crighton povedal, že princ bol v čase útoku na základni, avšak neutrpel nijaké zranenia. Uviedol, že k útoku došlo v piatok v čase medzi 21. hodinou a polnocou. Crighton odmietol podať podrobnejšie informácie o počte zranených vojakov a národnosti obetí.

 "Desiatky mudžahedínov spustili veľkú operáciu na Camp Bastion, okres Vašír v provincii Helmand, pričom zabili desiatky Američanov a iných zahraničných okupantov; počas operácie bolo zároveň zničených niekoľko vozidiel a vrtuľníkov," povedal hovorca Talibanu Karí Júsuf Ahmadí.

Hovorca NATO oznámil, že pri útoku bolo zabitých približne 20 útočníkov. Spravodajská stanica Fox News informovala, že na základňu útočili ručnými protitankovými granátometmi (RPG) a ľahkými zbraňami. Podľa tohto zdroja utrpelo zranenia niekoľko ľudí a poškodených bolo niekoľko leteckých strojov.

Crighton doplnil, že jednotky budú preverovať, či boli útoky motivované práve Harryho prítomnosťou na základni.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu