Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Princ Harry je armádnou legendou: Big H zabil veliteľa Talibanu!

Princ Harry
Princ Harry (Zdroj: SITA)

HÍLMAND - Britský princ Harry počas služby v Afganistane zlikvidoval jedného z miestnych veliteľov radikálneho hnutia Taliban. Dnes o tom na svojich internetových stránkach informoval britský bulvárny denník The Sun.

Podľa listu k útoku došlo v októbri v juhoafgánskej provincii Hílmand. Podľa zdrojov The Sun z jednotky, v ktorej Harry slúži, prenasledovali britskí vojaci jedného z miestnych veliteľov Talibanu. Samotný útok potom vykonal vrtuľník Apache, v ktorom Harry sedel ako kopilot, ktorý má na starosti ovládanie palubných zbraní helikoptéry.

The Sun konštatoval, že informácie o nasadení Harryho do útoku proti povstalcom dokazujú, že britský princ je skutočne v prednej bojovej línii. Rovnako ako ostatní vojaci tak je v ohrození života, môže sa stať, že jeho stroj bude zostrelený.

Britský denník ďalej uviedol, že Harry je medzi vojakmi obľúbený a vyslúžil si prezývku Big H (Veľký H). "Je ako normálny člen jednotky. Všetci chlapi v Afganistane ho rešpektujú a majú ho radi," povedal The Sun zdroj z jednotky. "Veľký H je legenda. Je v Afganistane a robí, čo je potrebné."

Harry slúži ako druhý pilot vrtuľníkov Apache na britskej základni Bastion v juhoafganskej provincii Hílmand. Jeho terajšie nasadenie, už druhé od roku 2007, má skončiť na budúci rok v januári.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu