Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Ďalší tragický koniec rely: Auto letelo desiatky metrov, zabilo diváka!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: perthnow.com.au)

ZLÍN/PRAHA - Automobilové preteky Barum Rally v okolí Zlína dnes v poludňajších hodinách predčasne ukončila tragická nehoda, pri ktorej zahynul jeden človek.

Vozidlo typu Subaru Impresa pilota Václava Kopáčka pri rýchlostnej skúške č.13 v okolí Halenkovíc vyletel z trate. Podľa popisu svedka, ktorý celú udalosť videl, letelo auto niekoľko desiatok metrov vzduchom, narazilo do stromu a dostalo sa až k stojacim divákom. Nehoda si vyžiadala život jedného päťdesiatnika, ktorý bol v hľadisku. Ďalší návštevník, ktorý je maďarskej národnosti, utrpel zranenia, s ktorými ho previezli do krajskej nemocnice.

"Incident sa stal na uzavretej trati. Ešte zatiaľ neviem, či išlo o chybu organizátorov, alebo či muži stáli mimo vyznačeného diváckeho sektoru," uviedol hovorca zlínskych policajtov Petr Jaroš.

Informácie priniesol český internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na hovorkyňu krajskej záchrannej služby Hanu Polešákovú. Organizátori závod predčasne ukončili, príčiny nehody už polícia vyšetruje.

Už sobotňajší priebeh súťaže historických vozidiel na rovnakej Rally narušila nehoda maďarského vozidla, ktoré vyletelo z trate a narazilo do stánku s pivom. Pri nehode sa zranila mladá žena takisto z Maďarska, ktorú so stredne ťažkými zraneniami hospitalizovali v nemocnici v Zlíne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu