Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Prekliata česká rally: Ďalšia tragická smrť (†22) ukončila šampionát!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FB)

PŘÍBRAM - Český šampionát v automobilových súťažiach predčasne ukončila smrteľná nehoda . Pri záverečnej Rallye Příbram dnes pri havárii pilota Jiřího Máše v druhej rýchlostnej skúške zahynul jeho spolujazdec Jan Jinderle junior. Oznámili to usporiadatelia , súťaž bola okamžite ukončená.

"Na druhej rýchlostnej skúške 35. Enteria Rally Příbram 2013 došlo k nehode posádky štartovného čísla 37 so smrteľným zranením spolujazdca Jana Jinderleho juniora. Hlboko súcitíme s pozostalými a tímom," uviedol vo vyhlásení usporiadateľov riaditeľ súťaže Pavel Štípek.

Udalosť sa stala krátko pred 10:00. Spolujazdec po náraze vozidla Škoda Fabia R2 utrpel zranenia nezlučiteľné so životom a zomrel ešte pred príchodom záchranárov, vodič vyviazol bez zranení . "Pôvodne tam letel vrtuľník , ale bol odvolaný," uviedla hovorkyňa stredočeskej záchrannej služby Tereza Vojtová .

Podľa hovorkyne příbramskej polície Moniky Schindlovej sa nehoda stala pri uzavretej rýchlostnej skúške neďaleko obce Luhy. "Pretekárske vozidlo vyšlo z trate, narazilo do stromu a ten náraz neprežil dvadsaťdvaročný spolujazdec ," uviedla Schindlová . Okolostojacim sa podľa nej nič nestalo, príčinu nehody polícia zisťuje .

Prekliate automobilové závody

Tragická nehoda na deväťkilometrovom úseku medzi Milínom a Bohosticami je v domácom šampionáte prvá od minuloročnej série nešťastí, pri ktorých zomreli navigátori Aleš Zimolka (Rallye Český Krumlov) a Bohuslav Ceplecha (Rallye Bohemia) a tiež jeden z divákov (Barum Rallye) .

Tohtoročná sezóna sa niesla v znamení zvýšených bezpečnostných opatrení, ku ktorým sa siahlo najmä po minuloročnej tragédii pri novembrovej RallyShow Uherský Brod pri obci Lopeník na Slovácku, kde pretekárske vozidlo zabilo štvoricu prizerajúcich sa dievčat. V tomto roku poznamenala smrteľná nehoda amatérsku rallye súťaž u Adolfova na Teplicku, kde pri Rallye Teplice, ktorá nebola akciou Autoklubu Českej republiky, zomrela štyridsaťštyriročná vodička .

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu