Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Nechutná poprava Talibanu: Sedemnástim Afgancom odťali hlavy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KANDAHÁR - Talibanskí islamisti odťali hlavy 17 civilistom vrátane dvoch žien, ktorí sa zabávali na tajnej party s hudbou v juhoafganskej dedine, uviedli afganskí predstavitelia v pondelok.

"Môžem potvrdiť, že je to práca Talibanu," povedal hovorca guvernéra provincie Helmánd Daúd Ahmádí pre agentúru AFP. "Všetci popravení sa zabávali pri hudbe v oblasti, ktorú kontroluje Taliban," povedal hovorca a dodal, že ženy pravdepodobne tancovali. Tajné zábavy s tancujúcimi ženami z kmeňa podobného Rómom sú na juhu Afganistanu časté. Taliban sa počas vlády v Afganistane v rokoch 1996-2001 tiež snažil zabrániť miešaniu sa rodinne nespriaznených žien a mužov na jednom mieste.

Niekoľko hodín po popravách civilistov v provincii Helmánd povstalci Talibanu prepadli v pondelok nadránom armádne stanovište v provincii a zabili 10 vojakov, štyroch zranili a 6 vojaci sú nezvestní, povedal policajný dôstojník Muhammad Huták pre AFP. Hovorca guvernéra útok potvrdil a dodal, že to bolo vnútorné sprisahanie, počas ktorého niektorí vojaci pomohli Talibancom stanovište prepadnúť. "Nezvestní vojaci sa zrejme pridali k Talibanu," povedal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu