Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Madonna je z rozsudku pre Pussy Riot zhnusená: Chce bojovať!

Vyhlásila tiež, že všetci ľudia sú si rovní a každý má mať slobodu modliť sa k bohu, ku ktorému chce, či kritizovať svoju vládu
Vyhlásila tiež, že všetci ľudia sú si rovní a každý má mať slobodu modliť sa k bohu, ku ktorému chce, či kritizovať svoju vládu (Zdroj: SITA)

ZÜRICH - Popová hviezda Madonna reagovala počas svojho sobotného koncertu vo švajčiarskom Zürichu na rozsudok, ktorým ruská justícia potrestala mladé rebelky z punkovej skupiny Pussy Riot za výtržníctvo.

Podľa agentúry DPA Madonna niekoľkokrát prerušila koncert, aby fanúšikom vyjadrila svoje zdrvenie a znechutenie z vysokého trestu. Tri hudobníčky musia absolvovať dvojročné väzenie za to, že v moskovskom pravoslávnom chráme zaspievali pieseň namierenú proti prezidentovi Vladimírovi Putinovi a korupcii cirkevných hodnostárov.

"Teraz vám už musí byť jasné, že som naozaj vyvedená z miery, zlomená a zhnusená rozsudkom pre Pussy Riot," povedala Madonna v jednom zo svojich štyroch komentárov k tejto téme počas dvojhodinového koncertu. "Zvyšok svojho života venujem boju proti akejkoľvek diskriminácii," prisľúbila.

Vyhlásila tiež, že všetci ľudia sú si rovní a každý má mať slobodu modliť sa k bohu, ku ktorému chce, či kritizovať svoju vládu, ak chce. "Každý človek na tejto planéte si zaslúži, aby sa k nemu pristupovalo rovnako - s úctou," zdôraznila, vyzývajúc fanúšikov, aby ju podporili v tejto snahe a pridali sa k jej budúcej organizácii s názvom Freedom Fighters for Unity (Bojovníci slobody pre jednotu).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu