Piatok7. jún 2024, meniny má Róbert, zajtra Medard

Miliardár George Soros (82) sa zasnúbil: Na staré kolená si berie mladicu!

George Soros sa chce tretíkrát oženiť. Jeho vyvolená je oproti nemu mladica. Zobraziť galériu (2)
George Soros sa chce tretíkrát oženiť. Jeho vyvolená je oproti nemu mladica. (Zdroj: thesundaytimes)

SOUTHAMPTON - Americký miliardár a finančník George Soros mal v sobotu večer čo oslavovať: svoje 82. narodeniny a zásnuby s oveľa mladšou priateľkou Tamiko Boltonovou.

Maďarský rodák Soros a Boltonová, ktorí sa spoznali na jar 2008, oficiálne oznámili zasnúbenie na večierku v Sorosovom letnom sídle v Southamptone v štáte New York, kde bola prítomná iba malá skupina priateľov a príbuzných. Uviedla to osoba blízka obchodníkovi. Soros požiadal Boltonovú (40) o ruku pred niekoľkými týždňami počas víkendovej návštevy v luxusnej vilovej osade Hamptons na pobreží ostrova Long Island, ktorú obľubujú bohatí obyvatelia mesta New York.

Pre Sorosa to bude tretie manželstvo a pre Boltonovú druhé. Začiatkom 90. rokov bola krátko vydatá. Soros má päť detí z predchádzajúcich manželstiev. Sorosova expriateľka a bývalá hviezda brazílskych telenoviel Adriana Ferreyrová vlani podala žalobu na súde v newyorskej štvrti Manhattan, v ktorej obvinila miliardára z nedodržania sľubu, že jej kúpi byt. Soros potom podal návrh na zbavenie žaloby, ktorú podala Ferreyrová.

Investor, filozof a tiež filantrop Soros sa aktívne zapája do politických problémov, súvisiacich s presadzovaním slobody a demokracie, a často vystupuje na podujatiach o svetovej ekonomike. V roku 2011 premenil svoj povestný hedžový fond Soros Fund Management na rodinný podnik, ktorý prestal spravovať peniaze vonkajších investorov a zameral sa iba na rodinné financie. Hedžový fond naposledy v správe uviedol, že jeho celková hodnota je 25 miliárd dolárov.

Boltonová v minulosti rozbehla internetovú firmu na predaj výživových doplnkov, teraz vedie internetovú spoločnosť na výučbu jogy. Má akademický titul magister v oblasti podnikania od Miamskej univerzity. Zásnubný prsteň, ktorý dal Soros Boltonovej, tvorila obrúčka z ružového zlata a na nej briliant od firmy Graff zasadený do platiny.

Medzi hosťami na večierku v Sorosovom letnom sídle sa nachádzala novinárka Jane Bryantová Quinnová, píšuca o finančníctve, a investičný stratég Byron Wien zo spoločnosti Blackstone. George Soros sa narodil 12. augusta 1930 v Budapešti v Maďarsku, odkiaľ odišiel po druhej svetovej vojne v roku 1946. Najprv žil v Anglicku, kde študoval. Potom v roku 1956 odišiel do USA, aby tam na Wall Street zbohatol, ako sám povedal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu