Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Emma (†12) ležala v nemocnici mŕtva, lekári si to nevšimli!

(Zdroj: bbc)

MANCHESTER - Emma Stonesová z britského Manchesteru, ktorá sa kvôli mozgovej obrne nachádzala na mentálnej úrovni päťročnej, sa v nemocnici Tameside General Hospital stala obeťou ľahostajnosti personálu. Rodičia sú zo smrti svojej dcérky zdrvení.

Emma a Mike Stonesovci odviezli svoje postihnuté dievčatko do nemocnice s príznakmi chrípky. Lekári sa však nenamáhali urobiť ani základné testy, takže nezistili, že má bakteriálnu infekciu, ktorá spôsobila otravu krvi.

Podľa rodičov zdravotníci nechali ich dcéru samotnú celé hodiny v nemocničnej izbe a sestry sa vôbec neunúvali pravidelne ju kontrolovať. Dievčatko zomrelo na zástavu srdca. Otec Emmy prišiel ráno do nemocnice a našiel dcéru mŕtvu. "Jednoducho ju nechali umrieť. Keď som prišiel do izby, bola už úplne stuhnutá a ľadová. Musela zomrieť niekedy skoro v noci, pretože už nastávala posmrtná stuhnutosť. Ako jej to mohli urobiť?" uviedol zhrozene pre britský Daily Mail.

Prípad sa ocitol na súde a podľa koronera sa zamestnanci dopustili celého radu pochybení. Emma mala byť napríklad skontrolovaná každé štyri hodiny, ale hneď tri sestry po sebe to neurobili. Verdikt nad ľahostajným personálom by mali vyniesť dnes.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu