Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Čínsky ekonóm šokoval teóriou o raste ekonomiky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ŠEN-ČEN - Tajomstvo ekonomického rastu? Nevydaté alebo rozvedené ženy, ktoré môžu voľne nakupovať. To je aspoň teória prominentného čínskeho ekonóma, ktorá vyvolala šok aj rozruch, napísali čínske médiá.

Šanghajský ekonóm Ťin Len-š 'pred časom predstavil svoju teóriu, že "mestá, kde bude viac osamelých a rozvedených žien, sa budú tešiť lepšej ekonomike".

Ťin z šanghajskej firmy Sinolink Securities, ktorý sa od tej doby stal terčom hnevu i posmeškov svojich kolegov, zároveň dodal, že "muži bez akejkoľvek spotrebiteľskej sily by mali byť vyhnaní z mesta", napísal denník China Times.

Single-ženy, ktorým sa v Číne netaktne hovorí "zvyšné" či "zvyškové", a spolu s nimi rozvedené ženy, prispievajú k živšej ekonomike, tvrdí Ťin, pretože ženy podľa neho majú dve prirodzené stránky: "Milujú peniaze a rady ich utrácajú."

Provokatívne argumenty ekonóma vyvolali vlnu kritiky, podľa ktorej absolútne podceňuje inteligenciu žien a degraduje ich na obyčajné spotrebiteľky súperiace spolu v nakupovaní. A iní, vrátane ďalšieho uznávaného čínskeho ekonóma Ma Kuang-jüana, jednoducho Ťinovu teóriu zmietli zo stola ako "vtip", dodala čínska tlač.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu