Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Zatkli českého lupiča storočia: Ako "policajt" ukradol 154 miliónov!

František Hajn
František Hajn (Zdroj: interpol)

PRAHA - V Dominikánskej republike zatkla miestna polícia Františka Hajna, ktorý bol v ČR odsúdený za lúpež viac ako 154 miliónov českých korún (6,1 milióna eur) z vozidla bezpečnostnej agentúry Group 4 Securitas (G4S). Podľa informácií televízie Prima požiadal o vydanie do Českej republiky.

Polícia Hajnovo zatknutie zatiaľ nepotvrdila, pretože ešte vykonáva niektoré úkony v Česku i na území Dominikánskej republiky. Kedy sa obvinený dostane do Českej republiky ešte nie je jasné, ale vzhľadom k tomu, že sám požiadal o vydanie do rodnej krajiny, nebude to zrejme trvať dlho.

Pražský mestský súd na konci júna uložil za lúpež Hajnovi, ktorý je na úteku, desaťročný trest väzenia a jeho spolupáchateľovi Tomášovi Půtovi dvanásťročný trest. Obaja muži musia taktiež nahradiť vzniknutú škodu. Tretieho obžalovaného, Maroša Šuleja, súd oslobodil.

Lúpež sa odohrala 16. septembra 2002 dopoludnia. Hajn s najmenej dvoma ľuďmi vtedy v prestrojení za policajta podľa obžaloby zastavili pancierové vozidlo bezpečnostnej agentúry, keď práve vychádzalo od Citibank na Európsku triedu v Prahe 6. Hajn údajne vytiahol zbraň a posádke vozidla pohrozil aj výbušninou. Vodiča tak podľa prokurátora donútil k otvoreniu auta. Potom si sadol na miesto spolujazdca a s pištoľou v ruke posádku strážil.

Vozidlo potom odišlo k nádrži Jiviny, kde páchatelia vzali peniaze a podpálili  auto použité pri prepadnutí. Peniaze sa nikdy nenašli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu