Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Letná olympiáda v ohrození: Ďalší teroristi chystali útok!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: sheikyermami.com)

LONDÝN - Medzinárodné športové podujatia sú lákavým terčom pre teroristov. Bohužiaľ sa tejto hrozbe nevyhli ani olympijské hry, ktoré sa majú už o pár týždňov začať v Londýne. Britská polícia koncom minulého mesiaca zatkla sedem ľudí podozrivých z plánovania útoku.

Veľká Británia pred olympiádou prijala prísne bezpečnostné opatrenia, ktoré sa ukázali ako opodstatnené. Tamojšia polícia totiž na severe Anglicka zatkla niekoľko osôb podozrivých z terorizmu.

Spočiatku išlo pritom len o rutinnú kontrolu. V sobotu 30. júna policajti zastavili auto na diaľnici M1 v grófstve South Yorkshire. Pri obhliadke v ňom objavili strelné zbrane, nože a ďalší materiál. V putách sa ocitol vodič a spolujazdec.

O niekoľko dní neskôr zatkli v grófstvach West Midlands a West Yorkshire ďalšie osoby - tri v utorok, tri v stredu a jednu vo štvrtok, a to na základe "podozrenia z páchania, prípravy alebo podnecovania k teroristickým činom". Všetci zadržaní sú muži vo veku 23 až 43 rokov.

"Hneď, ako sme tie veci v zhabanom vozidle našli, bolo našou prioritou ochrániť verejnosť vyhľadaním a zatknutím tých, ktorí boli do toho zapletení," povedal šéf vyšetrovateľov Kenny Bell.

Správa a zatknutí podozrivých prišla len deň po tom, čo londýnska polícia zadržala pri protiteroristickej akcii päť mužov a jednu ženu. Medzi ľuďmi zadržanými v Londýne bol aj známy moslim Richard Dart, ktorý často vyhlasuje, že by rád vo Veľkej Británii videl právo šaría.

Podľa hovorcu polície vo West Midlands nie je medzi mužmi zadržanými na severe Anglicka a osobami zatknutými v Londýne žiadna spojitosť, informoval portál tn.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu