Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Dve zadržané ženy podozrivé z únosu prepustili na slobodu

Michaela Janová
Michaela Janová (Zdroj: ČTK)

DRÁŽĎANY/NEUWIED - Nemecké orgány prepustili na slobodu dve z troch žien, zadržaných v súvislosti s únosom medzičasom trojtýždňovej Michaely Janovej, ku ktorému došlo v severočeskom Ústí nad Labem v stredu 4. júla.

Na tretiu podozrivú ženu a ďalšieho muža, pravdepodobného únoscu, uvalili vyšetrovaciu väzbu a mali by ich previezť do Drážďan. Informovala o tom dnes nemecká tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na hovorcu drážďanskej prokuratúry Alexandra Kellera.

Keller potvrdil, že dievčatko skutočne našla nemecká polícia v Neuwiede v okolí Koblenzu. Jeho identitu by mal potvrdiť test DNA, ktorého budú známe až na budúci týždeň.

Michaelu Janovú, ktorá sa narodila 16. júna 2012, uniesol muž bielej pleti, vysoký 180-190 centimetrov s krátkymi hnedými vlasmi, ktorý sa matky - pravdepodobne nemecky - opýtal, či je dieťa jej a keď to potvrdila, zobral ho z kočíka a ušiel na čiernom aute VW Touran s odcudzenou ŠPZ smerom do Nemecka. Česká polícia preto požiadala o pomoc nemeckých aj poľských kolegov.

Podľa internetového vydania najčítanejšieho nemeckého denníka Bild stratil únosca na úteku jedno z falošných evidenčných čísel čierneho terénneho vozidla, pochádzajúcich z odcudzeného automobilu, pod ktorým sa nachádzalo nemecké evidenčné číslo. Polícia sa tak na základe istého podnetu dostala na jeho stopu, ktorá viedla najskôr do požičovne automobilov, ale už o krátky čas neskôr k únoscovi - mužovi z nemeckej spolkovej krajiny Durínsko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu