Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Unesené české dievčatko našli v Nemecku: Traja zatknutí!

Unesené dievčatko z kočíka už našli
Unesené dievčatko z kočíka už našli (Zdroj: ČTK)

ÚSTÍ NAD LABEM - Nemeckí policajti zrejme v pondelok popoludní našli unesené dievčatko z Trmice na Ústecku. Riaditeľ ústeckej polície Vladimír Danyluk povedal, že sa našlo dieťa zodpovedajúce popisu, podrobnosti vraj ale povie až popoludní na tlačovej konferencii. Dievčatko bolo unesené minulý týždeň v stredu, 18 dní po svojom narodení.

Podľa denníka Bild boli v súvislosti s únosom Michalky zatknutí traja ľudia z Porýnia-Falcka. Údajne ide o jedného muža a dve ženy.

Pátranie po dieťati nakoniec trvalo päť dní. "Včera sa kolegom podarilo zaistiť dieťa, vekom zodpovedajúce unesenému dievčatku," povedal dnes Danyluk. Dieťa je podľa neho v poriadku. Viac ale česká polícia k prípadu povedať zatiaľ nechce, na skoré popoludnie plánuje v Ústí tlačovú konferenciu.

Aj polícia v Drážďanoch spolu so štátnym zastupiteľstvom chystá v najbližšej dobe vyhlásenie pre médiá, ktoré sa týka prípadu uneseného dieťaťa. Dnes to povedala hovorkyňa krajinského kriminálneho úradu v Drážďanoch. Informácie o nájdení dieťaťa nechcela komentovať.

Stopy únoscu viedli do Nemecka od samého začiatku; jeho auto s ukradnutými českými značkami vyfotili kamery hneď po únose na diaľnici smerom do Drážďan. Policajti to síce považovali skôr za klamný manéver, aj tak ale prípad získal v nemeckých médiách veľkú odozvu. Referovala o ňom väčšina nemeckých denníkov a ich webov. Najčítanejší Bild o ňom písal dokonca denne a pomerne podrobne. "Naši ľudia majú oči stále otvorené," citovala DPA krátko pred nálezom dieťaťa hovorcu saskej kriminálky.

Dieťa uniesli v stredu popoludní, priamo z kočíka, v ktorom ho viezla po ulici jeho matka. Podľa svedkov bol únoscom muž bielej pleti a tmavých vlasov, ktorý hovoril po slovensky s nemeckým prízvukom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu