Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zlá správa pre Slovákov žijúcich v Maďarsku: Nové dane za dom!

BUDAPEŠŤ – Zaplatia viac! Slováci žijúci na území Maďarska, napríklad v Rajke, zaplatia vyššiu majetkovú daň. Vyplýva to z dokumentu Európskej komisie, ktorý získal maďarský ekonomický portál Hvg.hu.

Na rokovaniach o úverovom rámci v hodnote 10 – 15 miliárd eur stanovil Medzinárodný menový fond Maďarsku jasné podmienky. Podľa portálu Hvg.hu bude Európska komisie požadovať zavedenie dane z nehnuteľnosti, zníženie daní ľudí s nízkymi príjmami, zníženie bankovej dane a zrušenie krízových daní. Server Hvg.hu uvádza, že to vyplýva z tajného dokumentu, ktorý získala priamo z Bruselu. Znamená to teda, že Slováci žijúci na maďarskom území tak zaplatia vyššiu majetkovú daň.

Medzinárodný menový fond uvádza, že toto sú najdôležitejšie kritériá na zníženie verejného dlhu, zlepšenia investičného prostredia a odstránenie nedostatkov v oblastiach trhu práce a vzdelávania. Portál uvádza, že na predchádzajúcich rokovaniach boli stanovené iné podmienky. Podľa dokumentu bude mať Brusel rozhodujúce slovo pri schvaľovaní rozpočtu na rok 2013. Brusel údajne očakáva, že súčasná Orbánova vláda sama predstaví ako chce dosiahnuť konkrétne rozpočtové ciele.  

Orbánov kabinet chce tento štvrtok mimoriadne zasadnúť a prerokovať podmienky Menového fondu. Ekonómovia sa zhodli, že vládne prognózy pre rozpočet sú príliš optimistické. Európska komisia preto očakáva, že parlament za rozpočet nezahlasuje a vláda bude nútená vytvoriť nový.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu