Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Obavy v Maďarsku: Slovensko rozšírilo hranice, Rajka už je Bratislava VI!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BUDAPEŠŤ - Slovenská realitná kancelária ponúka v maďarskej Rajke byty v obytnom parku nazvanom Bratislava VI. Informuje o tom dnes maďarský regionálny spravodajský server Kisalföld.hu. Realitná kancelária by tým podľa neho akoby naznačovala, že Rajka sa čoskoro stane súčasťou Bratislavy.

Server pripomína, že slovenské hlavné mesto má päť okresov, možno preto si realitná kancelária vymyslela, že nový obytný park bude propagovať pod názvom Bratislava VI. Starostu Rajky Vince Kissa správa prekvapila, nechcel však situáciu komentovať. Väčšina opýtaných obyvateľov Rajky pre server povedala, že nie je dobré, ak Rajku spájajú s Bratislavou. "Rajke už diktuje Bratislava. Nie tretina, ale už polovica z 3000 obyvateľov sú Slováci a stále prichádzajú noví," cituje server nemenovaného obyvateľa Rajky.

Napriek tomu si nikto z opýtaných nemyslí, že kvôli tomu by stúpalo napätie v obci. Sú radi, že obec sa rozvíja, stavajú sa nové domy, aj keď podľa nich by bolo dobré, keby každý z prisťahovaných platil obci daň. Podľa domácich nečudo, že o Rajke hovoria ako o bratislavskom obvode. Napríklad bratislavský mestský autobus premáva každú hodinu, do neďalekého Mosonmagyaróváru ide denne iba niekoľko spojov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu