Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Slovák dostal počas letu z Egypta mŕtvicu, zachránili ho "anjeli"!

Letisko v Hurghade
Letisko v Hurghade (Zdroj: a-1hotels.com)

BRATISLAVA - Keď istý slovenský dovolenkár nasadal v nedeľu v Egypte do lietadla, netušil, že návratu domov sa takmer nedožije. Počas letu totiž dostal mozgovú príhodu. Našťastie pre neho boli na palube lekárky, ktoré hneď vedeli, čo majú robiť.

Stroj spoločnosti SAM air odlietal z Hurghady krátko pred polnocou. Plánovaný prílet do Bratislavy bol stanovený na štvrtú hodinu ráno nasledujúceho dňa. Príchod na Slovensko sa ale zdržal; len štvrťhodinu po štarte sa totiž u tridsaťsedemročného Slováka objavili vážne zdravotné problémy.

"Sťažoval sa, že sa necíti dobre. Ochrnula mu pravá ruka a noha, stŕpla mu tvár, nemohol rozprávať. Okamžite som vedela, že ide o mozgovú príhodu," uviedla pre portál televízie Markíza neurologička Andrea Petrovičová. Spolu s ďalšími dvoma lekárkami, ktoré boli v Egypte dovolenkovať, mužovi poskytla prvú pomoc a zachránila mu tak život.

Keďže však bolo potrebné vykonať aj CT vyšetrenie, ktoré by odhalilo, či pacient krváca do mozgu, pilot bol nútený núdzovo pristáť v Aténach. Tam už si Slováka prevzali grécki záchranári a previezli ho do nemocnice, kde je hospitalizovaný doteraz. Lietadlo nakoniec dorazilo do Bratislavy s dvojhodinovým meškaním.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu