Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ak treba ísť proti Obamovi, jeho odporcovia dajú hlas aj väzňovi

Barack Obama
Barack Obama (Zdroj: SITA)

CHARLESTON - Americký prezident Barack Obama získal v demokratických primárkach v Západnej Virgínii nečakanú konkurenciu, o hlasy voličov sa uchádzal väzeň - a značne zabodoval.

Keith Judd si vo väzení v Texarkane v Texase odpykáva trest za vyhrážky voči univerzite v Novom Mexiku v roku 1999. Z výsledkov z 93 percent okrskov v Západnej Virgínii vyplynulo, že Obama dostal 60 percent hlasov a Judd 40 percent.
      
Niektorí demokrati v tomto americkom štáte sa rozhodli dať hlasy Juddovi iba preto, aby mohli ísť proti Obamovi. Judd sa dostal na celoštátny volebný lístok tak, že zaplatil poplatok 2500 dolárov (zhruba 1930 eur) a vyplnil príslušný formulár.
      
V princípe môže uchádzač, ktorý získa najmenej 15 percent hlasov, mať delegáta na nominačný snem demokratov. Podľa vedenia Demokratickej strany v Západnej Virgínii však nikto neprejavil záujem byť delegátom, podporujúcim Judda.
      
Stranícke vedenie v Západnej Virgínii si tiež myslí, že väzeň sa náležite nezaregistroval a nevyplnil tlačivá, požadované od kandidátov na prezidenta Spojených štátov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu