Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ukrutná rana: Na chlapca (7) spadol stokilový automat!

PRAHA – Na tento suvenír rodičia do smrti nezabudnú! Nešťastie vraj nechodí po horách, no tento krát si vybralo priestory vysielača priamo na vrchole hory Praděd v Hrubém Jeseníku.

 

Podľa svedka udalosti si chlapec chcel kúpiť pamätnú mincu z automatu, no ten sa na neho prevalil. Pri chlapcovi stáli všetci svätí, keď ho taký kolos ako je dva metre vysoký a 96 kilogramov vážiaci automat rovno nezabil. V čase  prevozu školáka do nemocnice bol jeho stav podľa záchranárov kritický. "Pacient zostáva v starostlivosti lekárov Oddelenia pediatrickej resuscitačnej a intenzivnej starostlivosti. Jeho zdravotný stav je už stabilizovaný a je mimo ohrozenia života," povedal hovorca ostravskej Fakultnej nemocnice Tomáš Oborný.

Českí kriminalisti prípad kvalifikovali ako ťažké ublíženie na zdraví. Zatiaľ nie je obvinený nikto. "Najskôr si musíme nechať vypracovať expertízy, ktoré posúdia technický stav automatu. Zisťujeme, či niekto nepochybil pri umiestňovaní prístroja a ako bol zaistený proti prevráteniu," uviedla hovorkyňa bruntálskej polície Ivana Křištofová.

Ako prví prišli na pomoc členovia Horskej služby, no ani preprava vrtuľníkom sa nezaobišla bez komplikácií. Behom letu sa chlapcovi zhoršil zdravotný stav a tak museli neplánovane pristáť na heliporte záchrannej služby v Opave. "Lékári chlapca intubovali a pripojili ho na dýchacie prístroje. Až potom mohol vrtuľník pokračovať do Fakultnej nemocnice Ostrava," povedal hovorca moravskosliezskych záchranárov Lukáš Humpl.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu