Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Opití Briti ukradli tučniaka, zaplatia mastnú pokutu

Tučniak Dirk
Tučniak Dirk (Zdroj: bbc.co.uk)

SYDNEY - Dvaja mladí Briti, ktorí po nočnej pijatike ukradli zo zoologickej záhrady nazvanej Morský svet na východnom pobreží Austrálie tučniaka menom Dirk, dostali dnes od austrálskeho súdu v Southporte pokutu. Každý z nich musí za trest zaplatiť tisíc austrálskych dolárov (788 eur).

Dvadsaťjedenročný Rhys Owen a 20-ročný Keri Mules z Walesu pred súdom priznali, že neoprávnene vnikli do tematického parku, z ktorého odcudzili chráneného živočícha po tom, ako v noci vypili pol druha litra vodky. Zatkli ich 15. apríla po tom, ako priateľ zavolal políciu, keď ich uvidel na Facebooku na fotografiách so sedemročným samčekom tučniaka, ktorého uniesli deň predtým.

Súdu povedali, že tučniaka vypustili do otvoreného mora 18 hodín po jeho únose. Riaditeľ Morského sveta Trevor Long povedal, že Dirk by bol nemal šancu na prežitie medzi žralokmi, ak by sa v jeho stopách nevydala záchranná partia.

"Bolo vidno, že bol rozrušený, zhlboka dýchal, hruď sa mu dvíhala, preto si myslím, že to preňho bolo utrpenie," dodal.

Hovorkyňa Morského sveta Renee Soutarová informovala, že "Dirk je nazad v Morskom svete so svojou priateľkou Peaches, darí sa mu dobre a jeho únos naňho nemal žiaden dlhodobý negatívny vplyv".
    

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu