Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Najväčšia marihuanová žúrka na svete: Naraz húlilo 15 tisíc ľudí!

Účastníci kanadského pochodu za legalizáciu marihuany
Účastníci kanadského pochodu za legalizáciu marihuany (Zdroj: vancouversun.com)

VANCOUVER - Poriadne štipľavý zápach sa minulý piatok šíril kanadským Vancouverom. Mohli za to tisíce ľudí, ktorí protestovali za legalizáciu marihuany. Aby dokázali, že len tak netliachajú do vetra, jeden joint (a možno aj viac) si zapálili priamo na verejnosti.

Priaznivci "kanabisovej kultúry" si pred niekoľkými dňami prišli na svoje. Minulý týždeň sa totiž vo Vancouveri konala masová demonštrácia za legalizovanie marihuany. Zúčastnilo sa jej približne 15 000 prevažne mladých ľudí, ktorí svoj pozitívny vzťah k tejto mäkkej droge dali patrične najavo.

Million Marihuana March sa koná každý rok 20. apríla a vyvrcholí spoločným zapálením jointa o 16:20 hod. Demonštranti sa aj takýmto spôsobom snažia presvedčiť vládu, aby "trávu" zlegalizovala. Jej užívanie je v súčasnosti v celej Kanade nezákonné.

Akcia sa postupne preniesla aj do iných krajín vrátane Slovenska. Organizátori ju tento rok usporiadajú 5. mája sa na Nám. Slobody v Bratislave. Verejnosť i politikov chcú na nej informovať o pozitívnych účinkoch tejto rastliny a vylepšiť jej spoločenskú akceptáciu. Netreba však zabúdať na to, že užívanie "marišky" je v našej krajine stále zakázané a považuje sa za trestný čin. Organizátori na zhromaždenie pozvali aj premiéra Roberta Fica, ktorý sa netají myšlienkou dekriminalizácie marihuany.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu