Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Väčšina politikov ignoruje marihuanovú demonštráciu: Skončí akcia fiaskom?

Policajti na prvom ročníku MMM v roku 2003 Zobraziť galériu (3)
Policajti na prvom ročníku MMM v roku 2003

BRATISLAVA - Cigaretu, hoci nie marihuanovú, si dnes v prítmí bratislavského podniku vychutnával poslanec za SaS Martin Poliačik. Spolu so svojimi straníckymi kolegami sa prišiel pozrieť na tlačovú besedu organizátorov štvrtého ročníka manifestácie Million Marihuana March, ktorá chce dosiahnuť dekriminalizáciu tejto ľahkej drogy na Slovensku.

Napriek odhodlaným vyjadreniam hovorcu občianskeho združenia Dekriminalizácia Štefana Bakoša, ktorý chce akciou "pripomenúť hodnotu konope a napraviť jej spoločenskú akceptáciu," tento ročník začína skromne.

Hovorca OZ Štefan Bakoš

Väčšina politikov ignoruje marihuanovú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky, V. Labat)

Tlacovka Marihuana

Organizátori na demonštráciu pozývali množstvo politikov vrátane premiéra a predsedu Smeru Roberta Fica, podpredsedníčky SDKÚ Lucie Žitňanskej či exministra vnútra za KDH Daniela Lipšica. Účasť však zatiaľ potvrdil len šéf SaS Richard Sulík a premiér sa vraj ani neobťažoval na pozvanie reagovať.

Million Marihuana March sa počas minulých rokov zviditeľnil aj vystúpeniami známych hudobníkov. Niekoľko dní pred akciou sa však zdá, že ľudia z OZ, ktorí sa rozhodli usporiadať akciu na poslednú chvíľu, mnohých nepresvedčili. Bakoš uviedol, že niekoľkých oslovili, neprezradil však koho.

Okrem Poliačika prišli aj saskári Juraj Droba a Richard Fekete

Väčšina politikov ignoruje marihuanovú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky, V. Labat)

Ľudia z občianskeho združenia očakávajú, že na akciu, ktorá sa uskutoční piateho mája na bratislavskom Námestí slobody, príde niekoľko stoviek demonštrantov. Na Facebooku ich potvrdilo svoju účasť asi 500.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu