Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nová droga zabila tínedžerku (†16), pozor na žltobielu pastu!

(Zdroj: yorkpress.co.uk)

YORK - Vo Veľkej Británii sa šíri nová droga, po ktorej požití zomrela šestnásťročná dievčina v grófstve Severný Yorkshire. Dvadsaťjedenročný muž, ktorý vyskúšal rovnakú látku, leží v kritickom stave v nemocnici.

Policajné vyšetrovanie odhalilo, že Poppy Rodgersová skonzumovala žltobielu pastu, po ktorej sa jej urobilo zle. Dievča hospitalizovali minulý štvrtok v noci, v piatok bohužiaľ zomrela. "Keď skolabovala, bola z domu počuť hlasná hudba a na záhrade mali ohňostroj," povedal sused Tom Gibson. "Je to obrovská tragédia. Súcítim s jej rodičmi," dodal.

Rovnakú substanciu vyskúšal aj mladík, ktorý momentálne bojuje o život v nemocnici v Yorku. Jeho stav je vážny, ale zatiaľ stabilizovaný, informoval portál tn.cz.

V súvislosti s vyšetrovaním polícia zadržala dvadsaťtriročného muža a o tri roky staršiu ženu. Experti teraz látku, ktorá pravdepodobne obsahuje amfetamín, testujú. Označili ju preto menom "speed pasta".

Britská polícia vydala varovanie, aby ľudia, ktorí požili túto drogu, ihneď vyhľadali lekára. "Kým nie je potvrdené zloženie pasty, nikto by nemal riskovať svoje zdravie a život," znie odporúčanie úradov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu