Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Čelná zrážka vlakov neďaleko Amsterdamu: Viac ako 120 zranených!

Čelná zrážka vlakov
Čelná zrážka vlakov (Zdroj: at5.nl)

AMSTERDAM - Prinajmenšom 125 ľudí utrpelo zranenia, keď sa v sobotu večer zrazil na juhu Amsterdamu osobný vlak s rýchlikom. Podľa amsterdamskej miestnej televízie AT5 bolo 56 ľudí zranených vážne.

Podľa informácií holandských železníc sa medzimestský rýchlik z dosiaľ neznámych príčin zrazil s menším lokálnym vlakom. Záchranári museli vyslobodzovať zranených zo zničených vozňov a odnášali ich do nemocníc na nosidlách.

Nehoda spôsobila úplné prerušenie železničnej dopravy medzi amsterdamskou hlavnou stanicou a medzinárodným letiskom Schipol.

Podľa hovorcu holandských železníc narazili do seba rýchlik a dvojposchodový regionálny vlak neďaleko stanice Amsterdam-Sloterdijk. Ako informoval hovorca hasičov, zranilo sa 56 ľudí, pritom 13 veľmi ťažko a 43 vážne, ďalšie desiatky ľudí sa zranili ľahko. Hovorca železníc uviedol, že zranení utrpeli zlomeniny kostí a modriny.

Svedkovia tvrdili, že počuli varovný signál jedného z vlakov a následne zvuk nárazu. V priebehu ôsmich minút prišli na miesto nehody záchranné zložky. "Narazil som len do okna," zavesil si odkaz na sociálnej sieti Twitter jeden z pasažiérov. "V prvej triede, kde som sedel, bolo prázdno, ale druhá trieda bola veľmi plná."

Príčina zrážky vlakov je zatiaľ neznáma. Hovorca železníc dodal, že škody sú veľmi veľké.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu