Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tragickú zrážku v Holandsku spôsobil vlak, ktorý prefrčal na červenú

Pri zrážke zahynul jeden človek
Pri zrážke zahynul jeden človek (Zdroj: YouTube)

HAAG - Jeden z dvoch vlakov, ktoré sa v sobotu zrazili pri Amsterdame, nerešpektoval na semafore výzvu na zastavenie, uviedla v pondelok holandská vláda. Pri zrážke dvoch vlakov zomrela jedna osoba a 117 ludí utrpelo zranenia, 60 z nich vážne.

"Prvé výsledky vyšetrovania dopravnej inšpekcie ukázali, že jeden z vlakov nerešpektoval značku prikazujúcu zastaviť," uviedla ministerka pre infraštruktúru a životné prostredie Melanie Schultz Van Haegenová v liste adresovanom parlamentu. "Hlbšie vyšetrovanie by malo určiť, či tento predpoklad možno považovať za definitívnu príčinu," píše ministerka v liste určenom dolnej komore parlamentu.

Nehoda, pri ktorej sa čelne zrazil osobný vlak s rýchlikom, sa stala v sobotu o 18.30 SELČ na moste západne od amsterdamskej hlavnej stanice. Väčšiemu počtu zranených či prípadným obetiam na životoch zabránila relatívne nízka, 50-kilometrová rýchlosť oboch súprav, ktoré sa po náraze ani nevykoľajili.

Holanďania si v januári pripomenuli 50. výročie najhoršieho vlakového nešťastia na území krajiny. Výsledkom čelnej zrážky dvoch súprav za hustej hmly pri meste Utrecht bolo usmrtenie takmer 100 ľudí.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu