Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Lietadlo nezvládlo pristátie, pád si vyžiadal 15 mŕtvych

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KÁTHMANDU - Pätnásť ľudí neprežilo pondelkovú leteckú nehodu na severe Nepálu, kde havaroval stroj s 21 ľuďmi na palube.

Štyri osoby v kritickom stave previezli vrtuľníkom do nemocnice v neďalekom meste Pokhara. Záchranári takisto z trosiek lietadla vytiahli najmenej deväť tiel. Ich totožnosť je zatiaľ neznáma.

Policajný predstaviteľ uviedol, že 16 ľudí pochádzalo z Indie a dvaja pasažieri boli cudzinci zo Západu, ale ešte nevedel, z ktorých krajín. Havarované lietadlo bolo rozbité na kusy, nezačalo však horieť. Horské letisko Jomsom je vstupnou bránou do obľúbenej turistickej destinácie, ktorá láka milovníkov náročných túr. Nachádza sa približne 200 kilometrov severozápadne od nepálskeho hlavného mesta Káthmandu.
 
Lietadlo pri pristávacom manévri narazilo do kopca neďaleko horského masívu Annapurna a zaborilo sa do bahnitého svahu. Katastrofu prežilo šesť ľudí. Lietadlo viezlo pútnikov a turistov, ktorí sa plánovali dostať z mesta Pochara do posvätného miesta budhistov a hinduistov Muktinathuy.
 
Lietadlo typu Dornier patrilo miestnej leteckej spoločnosti Agri Air.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu