Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Pilot stratil vedomie a po niekoľkých hodinách sa zrútil do mora

Ilustračné foto
Ilustračné foto

USA - Stíhačky amerického letectva vo štvrtok niekoľko hodín sledovali malé lietadlo, ktoré krúžilo nad Mexickým zálivom po tom, čo pilot stratil vedomie. Keď sa súkromnej Cessne minulo palivo, zrútila sa do mora.

Pobrežná stráž vyslala na miesto nehody, 190 kilometrov západne od floridskej Tampy, lietadlo, helikoptéru a plavidlo. Pilota však neobjavili. Dvojmotorová Cessna chvíľu po dopade plávala po hladine, potom sa však potopila - a to v oblasti, kde je voda hlboká 450 metrov.

Lietadlo vyštartovalo z mesta Slidell v Louisiane a smerovalo do Sarasoty na Floride, zostalo však krúžiť vo výške 6000 metrov nad zálivom. Piloti stíhačiek F-15 oznámili, že pilot "nereagoval" a pri Cessne zostali, až kým sa nezrútila. Jej pilotom bol Dr. Peter Hertzak, gynekológ a kozmetický chirurg zo Slidellu. Pri podobnom incidente s "lietadlom duchov" v októbri 1999 zahynul profesionálny golfista Payne Stewart a päť ďalších osôb na palube prenajatého lietadla, ktorí omdleli po strate tlaku v kabíne. Lietadlo sa po štyroch hodinách zrútilo do poľa pri Aberdeene v Južnej Dakote.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu